2022-09-10
酸菜魚我又黎喇😍生日月想黎試,點知book唔到,死心不息,今日終於試到喇😆[冷鍋酸菜魚 - Regular]$218傳說中既冷鍋酸菜魚,為你而來!冷鍋既意思係上菜前已經煮好所有材料,唔會再額外加熱。目標令魚唔會overcook,保持嫩滑。用既係生魚片,極之嫩滑,同埋無·骨!湯底有酸菜、花椒籽同辣椒仔,味道完全做到佢哋所講既「麻·辣·鮮·香」,好濃郁!我地叫左中辣,食到好爽🤣其他配料仲有萵荀、金菇、芽菜同埋第二主角 - 水晶寬粉,索哂啲湯,又煙煙韌韌,好好味🥹[麻辣海蜇]$45海蜇好彈牙有口感,下面舖左啲青瓜絲,麻辣加上有少少芝麻香,好味![黑糖糍粑 - 細]$38煙靱控出場!口感極好!外表金金黃黃,外層微脆,裡面熱辣辣煙煙韌韌。面層有少許黃豆粉,點埋重點黑糖醬,亦唔會太甜,大推![菠蘿沙冰 及 柑橘青檸梳打]$45 & $38當你食完辣野,然後飲返呢兩杯飲品⋯爽🥹前者果味好夠,唔會好甜。後者有埋粒話梅,酸酸甜甜,解辣又解膩👍🏻
[冷鍋酸菜魚 - Regular]$218
[麻辣海蜇]$45
[黑糖糍粑 - 細]$38
[菠蘿沙冰 及 柑橘青檸梳打]$45 & $38
當你食完辣野,然後飲返呢兩杯飲品⋯爽🥹