2023-10-14
好耐冇食炸雞了,呢一晚好想食炸雞🤤諗起呢間韓式外賣店😍呢間外賣店嘅地點就喺正元朗千色廣場對面,佢哋有好多款韓國美食,一定要試嘅係炸雞!佢地有幾款炸雞,我就叫咗其中兩款。佢有大size同細size, 價錢都幾抵食。首先,我叫咗芝士無骨炸雞(s $58)同蜜糖蒜蓉無骨炸雞(s $58)兩款炸雞都好香脆,外皮炸得金黃酥脆,一口咬落去,彈牙多汁。芝士無骨炸雞上面覆蓋住一層濃郁的芝士,入口即化,帶出濃濃嘅芝士香味。而蜜糖蒜蓉無骨炸雞則帶有微甜微蒜嘅味道,非常開胃😋😋兩款炸雞份量都好足夠,價錢又實惠,非常推薦!另外,我仲叫咗烤牛肉拌飯($63)同海鮮煎餅($58). 烤牛肉拌飯嘅牛肉燒得恰到好處,肉質鮮嫩多汁,呢個拌飯有紅蘿蔔絲、豆芽、青瓜絲等等幾種唔同菜,面頭仲鋪咗好多紫菜😋 仲有一隻荷包蛋添🤤🤤一啖食落去口感真係好豐富。海鮮煎餅裡面有唔同嘅海鮮配料,外皮煎得酥脆,味道鮮美,非常開胃。吞拿魚紫菜飯捲$50 飯捲用紫菜包住吞拿魚同飯,配上醬料、蛋、紅蘿蔔絲同青瓜絲等時蔬,口感鮮美。總括而言,生生市場韓式外賣店嘅菜式多樣豐富,味道鮮美,份量足夠,價格合理。又有好多唔同選擇:炸雞、飯捲、拌飯同煎餅等。
兩款炸雞都好香脆,外皮炸得金黃酥脆,一口咬落去,彈牙多汁。
另外,我仲叫咗烤牛肉拌飯($63)同海鮮煎餅($58).
吞拿魚紫菜飯捲$50
總括而言,生生市場韓式外賣店嘅菜式多樣豐富,味道鮮美,份量足夠,價格合理。又有好多唔同選擇:炸雞、飯捲、拌飯同煎餅等。下次我會再試埋佢其他韓式小吃同燉湯😋