🇯🇵最近成日听到呢间日本爱知県名店,过江龙嘅日本既海鲜居酒屋 「旬鲜 海宝」!听闻仲要系日本人主理,所以我同朋友都忍唔住试吓!🦐今次我就叫左佢哋既冲绳県期间限定菜式!🦐冲绳车海老寿司,冲绳车海老天妇罗,关东煮同 不能缺少嘅冲绳’Shi Kuwa Sa’果汁啦!佢哋嘅车海老寿司真系好鲜甜,天妇罗外脆内鲜,关东煮嘅材料好丰富,冲绳’Shi Kuwa Sa’果汁酸酸甜甜,真系好有冲绳县嘅感觉!👅💦🍣另外,我仲叫咗佢哋嘅帆立贝同中拖罗寿司,佢哋嘅刺身真系好鲜甜,真系必要嘅菜式!🐣十分推荐佢哋嘅鸡肉棒,佢哋都系每日新鲜自家制嘅,啖啖肉中间有鸡软骨,好有口感!再配上日本鸡蛋,真系食到舔舔脷!🐔佢哋嘅鸡皮串烧同埋照烧鸡翼都不能错过,鸡皮炸到好香脆,照烧鸡翼都煎得好香!🥚茶蒸蛋都好滑溜,上面有香菇同三文鱼籽,真系不容错过!🍜主食我同朋友分别叫咗赞岐乌冬同三文鱼茶渍饭!赞岐乌冬上面有三大块油豆腐,旁边仲有少少脆脆,夹埋乌冬食,真系好有口感!🐟三文鱼茶渍饭好重三文鱼嘅味道,上面加上紫菜丝同香葱碎,天气凉凉地食好暖胃!💕P.S. 佢哋嘅环境好舒服,设有四个房间,私隐度好高!房间里面有服务铃,服务员都迅速回应

🦐今次我就叫左佢哋既冲绳県期间限定菜式!🦐

🥚茶蒸蛋都好滑溜,上面有香菇同三文鱼籽,真系不容错过!

💕P.S. 佢哋嘅环境好舒服,设有四个房间,私隐度好高!房间里面有服务铃,服务员都迅速回应!同朋友聚会,私人派对,绝对系最佳嘅选择!