樣樣餸都係10蚊,超級容易計數🤩次次行過銅鑼灣登龍街都排大隊,都知水準有翻咁上下。今次一場黎到,叫翻個4餸麵是基本吧。🍜麵尊4餸油麵 (炸魚皮、咖哩魷魚、雞中翼、濃汁香菇貢丸) $➎⓿炸魚皮係驚喜之作。先講size 塊塊都大大片,咬落脆卜卜之餘仲完全無油膉味。浸落咖哩辣湯度食勁滋味,少有食過會留下印象嘅靚魚皮!咖哩魷魚入哂味,大部分都仲係魷魚鬚好爽口。雞中翼同香菇貢丸都係我食車仔麵會嗌嘅餸熱門選擇,每樣餸都好入味唔會感覺好似白烚咁寡。油麵比一般嘅粗身同彈牙特別有咬口,最緊要係佢地嘅咖哩辣湯好惹味,但又唔會太辣,忍唔住口大半碗湯都畀我飲野!.📍麵尊銅鑼灣登龍街18號V Point地下5號舖上環蘇杭街22-24號1號舖

📍麵尊
銅鑼灣登龍街18號V Point地下5號舖