2023-08-30
相信好多香港人都係米線控 會周圍搵好食嘅米線🤩 今日我就嚟到呢一間位於荃灣好出名 要排晒大隊嘅米線舖頭😋 雖然要排隊 但都值回票價🫶🏻我地叫咗一碗豬頸肉 螺旋草酸辣小窩米線(小辣) 🤩先飲啖湯底 唔會只得酸味 酸同辣都配合得好好🙌🏻 加埋啲肉碎 味道更出🫶🏻 而豬頸肉完全無筋 仲好厚 食落啖啖肉😍 而螺旋草份量好多 咬落嘅質感比起昆布再厚少少 但味道好香 好好咬口🤪 米線都煮得唔錯 較硬適中 咁多樣嘢加埋都配合得好好 唔怪得之咁多人排隊🤣😆而我地另外仲叫咗一碗 蘿蔔酸辣小窩米線(小辣) 蘿蔔咬落清甜又無渣😍 而且份量仲好多😋 至於小食方面 我地發現餐廳10枱有6枱客人都有叫涼拌墨魚頭🤔 份量好多 而且咬落超爽口!絕對唔會食到牙都甩 而且仲配埋啲炸蒜食 簡直一流🤩 我地仲加咗個手拍青瓜 大大舊 食落好新鮮 又入味 咁多人排隊真係有原因嘅😋十粒星推介大家去試下🫡