2023-03-27
收工好想打邊爐,上網見到銅鑼灣呢間任飲任食火鍋唔單止有海鮮,仲有埋刺身同其他食物同甜品放題😍價錢$2xx,而加喺香港好難搵到呢個價位既放題所以我都抱住無太大期望⋯⋯⋯點知⋯⋯⋯⋯😍食完大推介!!大家要睇落去!同朋友一人一鍋,一人一個湯底,好多湯底選擇湯底我揀咗花膠荳香魚湯,因為好少見到火鍋湯底有魚湯做選擇🤣完全係喜出望外!超香濃魚湯味,未打邊爐我就淨飲咗湯底一碗😂最緊要係⋯⋯⋯食完成餐飯我無口渴,即係唔係靠味精,係真材實料煲呢個魚湯出黎!誠心推薦比鍾意飲魚湯既你🥰火鍋蔬菜配料區好齊全,有寛粉仲有皇帝菜輕輕夾咗一配蔬菜盤,食材新鮮來了來了,同友人食既係$268既餐可以任食美國封門柳牛肉、草飼牛舌、極上牛肉、肥牛、雞件等鍾意食羊既朋友仲可以任點澳洲羊肩肉!肉品方面,推薦封門柳比大家,牛味香,涮幾秒就食得,叫完一盤再一盤☺️炸物overall炸得出色,炸粉薄薄一層,仲食得出有香料調味炸蠔大家一定唔好錯過,size偏大隻炸完仲保留到蠔汁,好食到我encore再encore雞皮餃子🥟都係我另一個encore之選!刺身方面,睇到三文魚既色澤就知道新鮮,厚厚一片,淨食三文魚都回本壽司方面係細細件,飯量
唔單止有海鮮,仲有埋刺身同其他食物同甜品放題😍
價錢$2xx,而加喺香港好難搵到呢個價位既放題
所以我都抱住無太大期望⋯⋯⋯
點知⋯⋯⋯⋯😍食完大推介!!大家要睇落去!
同朋友一人一鍋,一人一個湯底,好多湯底選擇
湯底我揀咗花膠荳香魚湯,因為好少見到火鍋湯底有魚湯做選擇🤣
完全係喜出望外!超香濃魚湯味,未打邊爐我就淨飲咗湯底一碗😂
誠心推薦比鍾意飲魚湯既你🥰
火鍋蔬菜配料區好齊全,有寛粉仲有皇帝菜
輕輕夾咗一配蔬菜盤,食材新鮮
來了來了,同友人食既係$268既餐
可以任食美國封門柳牛肉、草飼牛舌、極上牛肉、肥牛、雞件等
鍾意食羊既朋友仲可以任點澳洲羊肩肉!
美國封門柳牛肉
花膠荳香魚湯
雞皮餃子🥟都係我另一個encore之選!
炸廣島蠔
壽司方面係細細件,飯量超少,魚生蟹籽滿瀉,岩哂我呢d唔想食飯飽既人類😂😂
身為榴槤控既我比呢粒炸榴槤丸吸引住,雖然食會飽肚但我都忍唔住最後食咗3粒😂
榴槤炸彈
餐廳除咗汽水啤酒🍻任飲,仲有自家冷泡茶~甜品都有唔少選擇,有芭菲等等
但我最後真係食唔落了,點咗個抹茶雪糕就決定收口啦😂😂
餐廳係QR code落單,食放題最怕就係漏單嘅情況, 但今餐飯唔洗擔心呢個問題
食得好滿意,無話因為價錢平而將貨就價hea你
所以我決定下次gathering會同更大班朋友一齊再黎任飲任食😌😌😌💜