2023-05-01
中式西式私房菜食得多, 日式私房菜真係比較少食, 今晚車車嚟到E間開業無耐嘅曜試下! 餐廳除左提供廚師發辦外, 仲有宴會, 割烹甚至客人發辦, 只要你想食, 廚師就會煮, 當然要早一日落order啦! ⭐生牛肉他他牛肉用左蘋果,香蕉,菠蘿,奇異果四種水果醃製, 再用紫菜包住富士蘋果絲與生牛肉同食, 先感受到清新感覺,再享受到軟滑牛肉嘅鮮甜味⭐岩手縣生米崎蠔只加少少岩鹽調味,口感豐富creamy,海水味十足 ⭐銀鱈魚只是輕輕燒一燒迫出魚油令刺身更加香,同時保持肉質嫩滑 ⭐北海道帶子輕輕網燒後令帶子更香更甜甜,又保持帶子軟滑口感 ⭐Akami全條魚最少根嘅部份,入口軟滑,魚味濃郁 ⭐野菜雜煮作為食壽司前嘅小間場非常好, 湯汁由大根製成配合松葉蟹,鮮甜美味, 海老丸蝦味突出,非常彈牙, 據說可以彈到好遠嫁🤭 ⭐牡丹蝦蝦膏燒一燒,放回蝦身上,令整件壽司更加香甜 ⭐金目錭油脂適中,燒一燒魚肉配上山葵漬,增加味道層次感 ⭐深海池魚王魚腩部份入口爽口,燒一燒迫出池魚獨有油脂香味,再品嚐一啖sake,米香甜味更突出 ⭐右口魚邊油份超多,入口即溶,黑松露減少油膩感,魚油溶係飯入面,非常好味 ⭐Tora用
⭐生牛肉他他
⭐岩手縣生米崎蠔
只加少少岩鹽調味,口感豐富creamy,海水味十足
⭐銀鱈魚
只是輕輕燒一燒迫出魚油令刺身更加香,同時保持肉質嫩滑
⭐北海道帶子
輕輕網燒後令帶子更香更甜甜,又保持帶子軟滑口感
⭐Akami
全條魚最少根嘅部份,入口軟滑,魚味濃郁
⭐野菜雜煮
⭐牡丹蝦
蝦膏燒一燒,放回蝦身上,令整件壽司更加香甜
⭐金目錭
油脂適中,燒一燒魚肉配上山葵漬,增加味道層次感
⭐深海池魚王
⭐右口魚邊
⭐Tora
用岩鹽調味,肥美鮮甜,肉質軟滑
⭐海膽壽司
箱根海膽,份量超多,味道十足
另外, 餐廳的牛肉來自兵庫縣產頂級A5+姬路牛, BMS 12級, 完美霜降比例! 肉質嫩滑, 油花分佈完美, 油而不膩,一試難忘, 食過番唔到轉頭了
⭐友三角
即牛的後腿部份,肉味濃而不膩
⭐牛三角
油香比較濃,入口即溶
⭐大閘蟹肉茶碗蒸
蛋蒸得非常嫩滑, 粟子蓉增加口感, 黄油大閘蟹同毛蟹肉配合得天衣無缝, 鮮甜而不膩
⭐魚湯
用五條黄腳立同蜜柑鯛魚頭煲成, 湯汁呈奶白色, 魚味十足, 沒有任何腥味, 質感有少少似豆乳咁滑, 係車車暫時覺得最好飲嘅魚湯
⭐靜岡 赤肉蜜瓜
清香無渣, 鮮甜肉厚