2022-06-06
又係食過好多次既玄鮨! 次次想食好野但諗唔到邊間餐廳就會去左呢度🤣 我地今次叫左商務omakase~~有前菜/刺身/燒物/壽司/湯烏冬/甜品 仲坐左係bar table 可以同多D師傅交流!👍前菜2貫 - 深海泥鯭+露荀 / 板月灣板月蠔 生蠔好肥大! 🥰🥰 比出面既甜身d 配日式酸汁 酸酸甜生勁開胃!刺身4貫 - 深海池魚 / 劍魚腩 / 銀鱈魚 / 大拖羅全部都係日本新鮮直運~~ 深海池魚 師傅話係手釣既 比起平時既肥美d 配柚子胡椒 吊到個鮮味出來!劍魚腩 就配左 梅子鹽 而銀鱈魚 就配左紫菜漬 火灸過 將魚油鎖死 啖啖都係魚油香🥹🥹 大拖羅 上面加左燒過既拖羅油脂位 油份好重 好邪惡好正 入口即溶🥰燒物 - 牛油燒大蝦 帶子 青椒 同大菇用牛油煎到好香! 🥰 大蝦好肥美好多肉 又好容易mok殼 食到好滿足~~壽司4貫 - 北海道鳥貝 / 赤鯥 / 俄羅斯牡丹蝦 / 海膽師傅話北海道鳥貝即係紅衫魚~燒左個皮 食落特別爽口同甜 ! 而赤鯥就係高級白身魚 係出面好少食到呢款! 油份豐富 再配埋魚肝係上面 好特別!! 俄羅斯牡丹蝦係我最impressed既! 師傅將蝦膏均勻
前菜2貫 - 深海泥鯭+露荀 / 板月灣板月蠔
刺身4貫 - 深海池魚 / 劍魚腩 / 銀鱈魚 / 大拖羅
燒物 - 牛油燒大蝦 帶子 青椒 同大菇
俄羅斯牡丹蝦係我最impressed既! 師傅將蝦膏均勻燒左佢 再放係蝦刺身上 一冷一熱咁食 好正!!! 同埋D蝦膏勁勁濃味 好正呀🥲🥲🥲 海膽就係餐廳既signature ~~ 好fresh好鮮 貪心既我希望如果再大舊D就好🤣
食完壽司仲有魚湯配烏冬 真係好好好飽😂😂 男仔都唔洗怕唔夠食
最後係甜品~~tiramisu蛋糕 唔係太特別 但勝在唔會好漏 好容易就KO左佢!👍