焱丸水產

Flame Japanese Cuisine
差不多年半冇去日本了,今次黎焱丸水产真系可以感受下日本风情🎎🎏🎉。一入铺头就见到好多日本海报贴满墙上,陪随住日本轻快音乐,店内以木家私为主,枱上放左个炉端烧。点左两杯梳打,分别是桃味和巨峰提子味,不会太甜太假,配合脆口小食更佳😍😍焱丸号寿司~最啱食𩠌多过食饭的我,一见满泻的海胆,元贝,吞拿鱼腩蓉,蟹柳好新鲜🦀🍣卖相已经赢哂嘅三文鱼牛油果醋渍,好好味,真心推介🥗🥗薯仔沙律好大份🥔🥬最爱的元贝烧,上面仲有海胆同蟹膏添,鲜味十足😋😋😋不得不试蟹膏烧,配合蟹肉及黑松露,完全带出蟹膏另一层次,如果有碗白饭仲好😆😆黄金豆腐 ,外脆肉软,辣味十足😜😜炸莲藕片,非常脆口,一试唔停🥳🥳炸鱿鱼苏~软硬适中,而且保留鱿鱼水份炸得啱啱好,不会太油腻🦑🦑烧鱿鱼~鱿鱼厚身有口感,酱油惹味🤗🤗总括来说,食品质素好好👍👍,每款烹调适当,看得出厨师好有心机制作,员工新切友善🥰🥰🥰。

卖相已经赢哂嘅三文鱼牛油果醋渍,好好味,真心推介🥗🥗

薯仔沙律好大份🥔🥬

最爱的元贝烧,上面仲有海胆同蟹膏添,鲜味十足😋😋😋

黄金豆腐 ,外脆肉软,辣味十足😜😜

炸莲藕片,非常脆口,一试唔停🥳🥳

烧鱿鱼~鱿鱼厚身有口感,酱油惹味🤗🤗

2021-05-02