Park café

2023-10-16 1155 浏览
最近Park hotel嘅Park cafe又推出新嘅自助餐系列「心花怒放·海鲜自助晚餐」$568。现凡惠顾晚市自助餐,每人可获赠矶烧鲍鱼拼海胆酱烤扇贝/大闸蟹一份。海鲜通常食自助餐,一开头一定睇左海鲜先嘅。长脚蟹、面包蟹、海虾、翡翠螺和蚬都有齐。面包蟹好多膏而长脚蟹亦都好新鲜同埋鲜甜。刺身三文鱼、希灵鱼、鲷鱼、八爪鱼同埋红虾。我自己就觉得最好食系三文鱼,肉质肥美又有鱼鮨香。港式粉面各式丸类和港式粉面,同厨师讲一声就得啦,钟意食面嘅朋友就唔可以错过。汤品总共有两款;桃胶乌鸡炖花胶螺头汤和花胶素翅炖海斑汤。每一款都好足料,螺头汤就系我首选,和乌鸡一齐炖汤底清澈,味道又浓郁。熟食熟食就首选M6慢煮牛肉眼和烧脆皮乳猪。M6慢煮牛肉眼牛肉眼香浓,又有丰富嘅牛脂味。而「心花怒放自助晚餐」仲加入左好多花胶相关嘅菜式,例如:红烧花胶鸭掌花菇、松露野菌炒花胶鱼球、花胶蚝饼,每一道菜都好矜贵。甜品当然唔少得我最爱嘅Movenpick,多达15款口味可以拣。另外仲唔可以错过限量嘅火焰雪山,打卡都好靓。Park café (尖沙咀)尖沙咀漆咸道南61-65号香港百乐酒店4楼

海鲜

刺身

港式粉面

汤品

熟食

甜品

Park café (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南61-65号香港百乐酒店4楼