2023-09-23 20 浏览
之前經過旺角 the forest見到一間相當開揚的咖啡店叫Pause It,今日終於有機會吃個午餐。咖啡店以簡約設計,予人很舒適的感覺,有大木餐枱、二人枱及面對街道的bar枱,餐廳中有自助餐具供取用。食物款式多,有沙律、小食、意大利飯、意粉、burger、all day breakfast等等,我們點了蕃茄醬菠菜芝士意大利雲吞、虎蝦青醬意大利粉、Flat white及朱古力。蕃茄醬菠菜芝士意大利雲吞多重口感,蕃茄醬酸酸甜甜非常開胃,熔咗嘅芝士有拉絲感,意大利雲吞好味,整個配搭很不錯。虎蝦青醬意大利粉虎蝦大隻鮮甜彈牙,青醬味道好,掛在每條意大利粉上,意粉軟硬度適中,好味。點了兩杯飲品都有心思拉花,Flat white同朱古力,flat white味道剛好,配上心心拉花,而朱古力那杯拉花可愛極了!是隻小松鼠!真的不捨得喝下去!原來咖啡店有手沖咖啡班及咖啡拉花班!