2020-06-30
星期一晚到德福行街,知道2期4樓新開既無印良品,本身只係一心想買零食,但見到有bakery又有cafe就吃貨上身勁想即興試試!入面環境唔大,但保持無印一貫風格—簡約整潔!我同男朋友都揀左料理套餐,每人一份五品料理,咁就可以每樣都試下!點餐係電話掃qr code,俾錢直接用佢個app俾,減少左排隊叫餐/等侍應既時間!我叫左燒玉子,三文魚牛油果salad,西柚帶子salad,薯餅同烤鯖魚,男朋友叫左薯仔煙肉salad,火箭菜牛肉salad,烤雜菌,烤雞肉,同茄子!另外加左白芝麻布丁同朱古力香橙蛋糕,一杯烏龍茶!上菜每樣餸大概4口份量,有跟湯同飯/包,特別推介三文魚牛油果salad同烤雜菌,三文魚有水準,配合牛油果味道好夾都幾fresh!烤雜菌配半風乾蕃茄個汁應該加左少少醋,酸酸的,幾開胃!甜品方面偏好白芝麻布丁,出乎意料地好食,芝麻味好夠,又不會蓋過布丁既微甜味!