2021-03-11
星期日收工好攰,和男朋友在屋企附近醫肚就返去休息,就去左呢間上個月都幫襯過既米線店。鑑於上次初嘗比佢既湯底同米線質感吸引到👍🏻,我地預期會keep到水準,結果令我地大失所望。🥺😭同上次一樣,我都係叫番麻辣中辣豬骨湯米線,配料係花枝丸同生菜。另叫左一個墨魚頭小食。點知,今次令我哋好失望。D米線係我所食過嘅米線之中最差嘅一次,碎到得2-3cm。😑😑😑 而小食麻辣墨魚頭亦跌左水準,份量比上次少左好多,得好細舊好碎頭頭尾尾咁。😞😞其實佢哋已經幫我換過一碗米線架喇,呢碗已是第二碗😂。我實在唔知點解D米線會碎成咁,好無奈,我要用匙羹慢慢食😑。味道係幾好架成碗野,配料都合格,估唔到係米線出事,已經唔係味道/ 份量呢啲主觀因素。上次黎食真心覺得唔錯,湯底不是好油的味精湯,米線質感軟硬適中,我一直都諗住幫襯,無諗過咁短時間內就keep唔到水準。實在好希望餐廳會改進。🙏🏻
麻辣中辣豬骨湯米線(花枝丸,生菜)
麻辣墨魚頭