2008-07-12
知道師傅開show,我同男朋友專程黎睇+食。師傅出馬,人人慕名去食。睇住條咁大既藍鰭吞拿魚已經食指大動,加上仲有師傅親自劏魚,令平日平凡的千兩變得不平凡。師傅勁快手就劏好條魚,成間千兩大家係咁舉手叫野食,氣氛好好,師傅見到大家吞拿魚,仲會同其他人一齊大嗌tim~~ 後來佢整好左條魚之後仲拎埋出黎sell大家~~~搞到大家都忍唔住一叫再叫,一食再食……原來師傅好惡魔!!!!!我同男友叫左吞拿魚鮫、大吞拿魚腩同香蔥吞拿魚飯,因為佢地全部都係由呢條即劏的吞拿魚整既。吞拿魚鮫值100分,好軟又好滑,而且肉質好嫩好鮮美~~~ 大吞拿魚腩的味道相對比較濃,雖然冇咁細嫩,但就係另一種的肥美。Waitress都話先食魚鮫再食吞拿魚腩會好d﹗能夠食到呢兩款刺身,真係不枉此行。香蔥吞拿魚飯做得幾香,係飽肚之選。正當我地嘆緊刺身之際,我地發現師傅整緊燒玉子﹗惡魔又出現喇!只見佢好用心咁整,完全理解d人話淨係學燒玉子都要學好一段時間﹗佢整好左之後,又開始拎住佢既傑作向大家推銷。無論百幾元一碟的刺身,還是這個十幾元的燒玉子,佢都自己出黎sell,真係好有heart!!!總括而言,呢餐真係大飽眼福又大飽口福﹗
香蔥吞拿魚飯做得幾香,係飽肚之選。
總括而言,呢餐真係大飽眼福又大飽口福﹗