2010-09-04
是日約左好好好朋友tea,要等佢係HKU放學,我地就約左係CWB等啦。我好早已經去到,耐何朋友仔係巴士上黎極都未黎到,咁我又行到好累,就決定搵間野坐低等佢,無咩考慮之下就入左黎啦。我入黎既時候都已經around 4:45,其實都幾晏下,店內大概半滿到,唔算好多人,安排左我坐入面既梳化位,都幾舒服的,不過係覺得d冷氣凍左ddddd~~~ 但另一個問題就係同隔離檯既距離我覺得都幾近,我幾次講秘密都好驚人地聽到.... XD坐左一陣朋友終於黎到啦,唔知點解兩個人都好肚餓,決定叫一鹹一甜share食,所以叫左一個蘑菇蜆肉意粉,同埋一客黑芝麻窩夫。店員問我窩夫要半份定一份,咁我地咁肚餓梗係要左一份啦,而且原本半份同一份既價錢都只係差 $8。先講意粉其實真係非常之無咩特別,而且仲幾細碟下,意粉只係寥寥可數~~ sauce係類似白汁,不過感覺幾「杰」下,味道普通。意粉都係一般啦,唔算太淋唔難食的,偶然有幾粒蘑菇同蜆肉係入面,主要味道來源都係d黑椒,碟意粉咁hea,唔怪得不消幾分鐘就黎到。黑芝麻窩夫就要等得耐d啦,黎到個賣相幾好,真係見到都開心~ 有 4 件咁多我同朋友一人2件剛剛好,除左 4 件窩夫
黑芝麻窩夫就要等得耐d啦,黎到個賣相幾好,真係見到都開心~ 有 4 件咁多我同朋友一人2件剛剛好,除左 4 件窩夫仲有伴雲尼拿雪糕添~~ 窩夫整得幾乾身,食落有蛋香,雖然內裡唔係太濕潤,但因為有D芝士醬伴著,幾香幾好食的~ 加埋雲尼拿雪糕一冷一熱放入口,好味~~~ 食完兩個即刻滿足哂。
其實醉翁之意不在食,都係志在可以傾下計交換下秘密講下呢樣個樣咁,所以話得閒tea一tea,真係人都開心d~~~ 所以我最鍾意就係下午茶架啦 =)))))))))))))))))