2008-06-21
個餐廳環境其實唔錯, 水晶吊燈, 啲位又唔係太迫, set lunch價錢太約$32-$4x, 喺同區算係幾貴, 但啲食物水準真係唔掂.我兩公婆點咗個二人午餐,$88包三個餸:4枝沙嗲,一碟黃咖哩牛腩,炒通菜,兩碗飯及餐飲.我老公加$6要咗杯青檸冰,一飲就話太甜, "早知叫少甜啦". 咁我諗完一輪至叫的凍檸茶咪叫少甜囉, 但少甜咗之後都係幾甜.三個餸都唔大碟,okay啦我兩條友都唔算大食. 幾枝沙嗲肉質幾腍, 帶甜味. 但接下來的咖哩牛腩就真係甜到震, 我地努力食碟通菜裏面的紅辣椒去中和口腔的甜味, 但啲辣椒又一啲都唔辣, 碟菜又好的式, 夾幾箸已經見底.兩個人食完行返屋企,途中終於忍唔住入七仔買咗枝無糖烏龍茶潄口.真想問下個老闆係正職係咪賣糖ge,啲餸甜成咁

我兩公婆點咗個二人午餐,$88包三個餸:
4枝沙嗲,一碟黃咖哩牛腩,炒通菜,兩碗飯及餐飲.

我老公加$6要咗杯青檸冰,一飲就話太甜,

真想問下個老闆係正職係咪賣糖ge,啲餸甜成咁