得一想二既金鶴拉麵 真係冇形容錯架😋試過一次,間唔中就會想食多次,今次已經係第二次黎金鶴。上次同朋友食左招牌雞白湯拉麵,今晚一於試另一款招牌菜,務求試曬menu上既拉麵沾麵🤭少少唔好彩,今晚餐廳冷氣機壞咗, 所以全程都冇乜冷風。 不過餐廳亦都好貼心, 每人都提供咗一部小風扇👍蒲燒鰻魚飯製作需時,需要等大約15分鐘呀。 雖然好肚餓,不過等耐啲都值得😋 鰻魚飯由和風木盒裝住, 配有湯同埋芥末八爪魚。一打開木盒,鰻魚飯香氣撲鼻😍 望見餐牌時仲猶豫緊叫唔叫鰻魚飯, 因為價錢稍貴, 不過食到咁厚咁肥美有質素嘅鰻魚就覺得物超所值😋😋鰻魚超大塊而且極厚身😎 睇返menu發現餐廳係選用每條約兩公斤的頂級鰻魚, 即叫即燒。 口感非常有彈性,而且厚得黎好似食緊魚扒咁 ❤️❤️ 七星米沾上燒鰻魚的醬汁,份外惹味💋 鰻魚份量多到白飯都唔夠食, 如果可以單點多一碗白飯就好啦 😂黑蒜醬油拉麵黑蒜味香濃又唔會太鹹,蒜香味重。好鍾意佢既糖心蛋,真係糖心有少少蛋黃汁的,蛋白滑捋捋。達摩雞肉肉質嫩滑👍👍
得一想二既金鶴拉麵 真係冇形容錯架😋

蒲燒鰻魚飯