2010-08-02
今年我生日,爸媽同我去左和井,我地叫左一份半既二人套餐:豆腐沙拉-普普通通,個汁酸酸辣辣, 開胃!三文魚腩刺生-我覺得幾肥美, 可能是腩的關係巨蝦(原本係老虎大蝦, +@$30改食), 隻蝦超大隻, 師傅將隻蝦在鐵板上剝殼, 切件, 最啱女仔食, 仲有膏tim! 好鮮甜超有蝦味呀!!!個蝦頭都有膏架. 我個人認為d蝦唔沾醬較好.美國安格斯牛肉薄燒-入面加埋d蔥同蒜, 極濃既牛味and juicy!!牛扒-肉質好嫩, 但牛味唔太濃, 可能係因為我地叫左六成熟, 師傅話五成熟會有牛味d. 師傅還大耍雜技, 在牛扒上灑酒, 即刻噴火, 精彩!! 銀雪魚(原本係龍利柳,+$75改食3件), d皮脆, 但唔夠肥美.師傅俾左d燒完牛肉既汁, 用呢d汁嚟沾, 好味! 炒飯-夠乾身, 有鑊氣, ok炒菜-一般啦魚湯-正! 完全無油, 有魚味! 連爸媽都再encore, 免費的啊!!甜品-牛奶蛋白布丁-好滑!因我生日, 所以師傅送左個壽司蛋糕俾我, d希靈魚好特別, 爽爽的! 另外仲送左個雪糕球加在牛奶蛋白布丁上. 是次晚餐, 我很滿意呀!!!
豆腐沙拉-普普通通,個汁酸酸辣辣, 開胃!
三文魚腩刺生-我覺得幾肥美, 可能是腩的關係
炒飯-夠乾身, 有鑊氣, ok
炒菜-一般啦
甜品-牛奶蛋白布丁-好滑!