2022-02-22
#灣仔 #銅鑼灣 @yakimori_hk😌想當年去日本大阪, 次次都會去食串揚, 炸漿薄而炸得香脆, 食材新鮮味美, 一邊食串揚, 一邊摸下酒杯底, 同朋友傾下講下好開心! 🤔上次去已經3年前, 近日發現公司附近開咗間串揚店, 開心到癲咗! 🥳🍤串揚 Set, 4串 $80 ~ 包飯團、飲品、前菜、湯! 串揚我選定香菇、茄子、紫蘇雞胸肉、美國頂級牛肉眼! 食材新鮮, 外皮炸得好香脆! 特別欣賞個飯團, 有餡架! 飯粒鬆軟, 米香味濃! 🐥和風照燒雞扒飯 $68 ~ 雞扒亦燒得恰到好處, 外皮焦香, 雞扒仍有肉汁, 雞肉嫩滑, 特意要店員比多啲燒汁, 好好撈飯! 💁♀️餐廳開咗幾個月, 水準不俗! 喺疫情下仍有呢份膽識, 好佩服! 日後一定多多幫襯 #支持小店