2022-07-10
泰式生海蝦 6隻 $88有一個fd唔食生蝦,所以我哋3個人每人分到2隻,岩岩好每種醬汁都試到。2款汁都好開胃,而青綠色個個就較辣,加埋新鮮既生蝦同生蒜,好惹味!泰式菠蘿海鮮炒飯 $98配料好多,裡面有大蝦,葡萄乾,青口,肉鬆,腰果。perfect match!菠蘿配飯酸酸甜甜非常開胃。月亮蝦餅 $88成隻碟咁大,外面個群邊口感好似茶樓嘅炸雲吞,但裡面係蝦肉,相當特別。冬蔭功海鮮湯 $108非常足料!湯入面有青口,大蝦,魷魚,菇,每啖湯連食材口感好豐富,酸辣度亦恰到好處串燒沙嗲 半打 $88豬同雞各三串,雞肉鮮嫩多汁,豬都好淋。不過串燒嘅靈魂係沙嗲汁,很香及帶一點甜,仲有淡淡的花生香,真係無得頂!😋😋炭燒豬頸肉 $78好有驚喜,外脆內軟,入口香甜美味, 豬頸肉切得厚身,爽口彈牙及帶油香,十分好食!! 👍🏻👍🏻👍🏻香芒軟殻蟹米紙卷 $78芒果好甜,加上脆卜卜軟殻蟹,每件都大大舊,一啖食唔哂。好食夾大件嘅dinner,以芒果糯米飯作結,非常滿足。終於明白點解呢間小店咁多人等位👍🏻
泰式菠蘿海鮮炒飯 $98
月亮蝦餅 $88
冬蔭功海鮮湯 $108
串燒沙嗲 半打 $88
炭燒豬頸肉 $78
香芒軟殻蟹米紙卷 $78
芒果好甜,加上脆卜卜軟殻蟹,每件都大大舊,一啖食唔哂。