2011-08-14 133 浏览
四月時候來的, 現在才有時間寫食評當時我同朋友之前都揀左 $420 的餐~~ 大家都諗住食豪d起初問左餐廳有冇 vegetarian 餐單, 佢地都有提供比我地作參考. 但到左當日, 因為溝通上出錯, 佢就話冇預備vegetarian food.由於朋友唔食肉, 如果佢地冇vegetarian food 的話, 即係大家都冇得食.幸好, 廚房臨時用現有的材料, 都可以做得到. 的確誠意十足. 其實 $420 同 $380 的分別只係在於多左個鴨肝, 我同老闆講我想食 Signature dish油封鴨, 佢話我可以在兩個餐之間揀主菜, 真係好. 頭盤: Wild Mushrooms Soup with Truffle Oil好香好香的黑松露味, 令到個湯好濃郁摩利菌鮑魚仔鮑魚仔其實係幾小片, 幾啖就食晒.煎鵝肝 with 少量risotto好贊成下面所講, 外脆內軟, 不過唯一美中不足係有筋油封鴨令人期待有油封鴨. 我都有同老闆講, 話食評話好鹹, 而老闆話佢之後都有改良過. 鴨皮脆, d 肉有咬口又唔會散. 真係好好味呀!!!! 甜品我地試晒兩款, 一般至於朋友的 vegetari
四月時候來的, 現在才有時間寫食評

好香好香的黑松露味, 令到個湯好濃郁
摩利菌鮑魚仔
鮑魚仔其實係幾小片, 幾啖就食晒.
煎鵝肝 with 少量risotto
好贊成下面所講, 外脆內軟, 不過唯一美中不足係有筋
油封鴨
真係好好味呀!!!!

甜品
我地試晒兩款, 一般
至於朋友的 vegetarian food, 由於係即整, 唔知係咩黎…… 評論唔到.

而大家都有的花茶, 點解我地冇 gei………………

食物整禮都好, 但整晚得一個人 serve, 要等好耐先有人出現.
而且…. 成個餐廳都係油煙味, 呢個 experience 真係好差.
走的時候問老闆, 佢先同我地講個抽油煙機壞左.
(但點解都唔一早同我講先呢….如果我唔問, 你又唔講, 我一定會將呢次食評寫為喊 lor)
所以今次我只可以話 ok, 希望下次再黎會有意外驚喜
2011-04-24