2024-01-04 381 浏览
踏入晚霞嘅时分,我一肚子饿火去到咗间不起眼但却散发温馨气氛的日式餐厅。首先点咗份忌廉鸡肉咖哩蛋包饭,放喺眼前就系一份色彩丰富嘅画作,金黄嘅蛋皮包裹住满满嘅白饭,配啲咖喱汁真系款款相得益彰。睇落去厚厚嘅蛋皮煎得啱啱好,一啖落去滑溜溜,简直系咁软咁滑,但又想佢可以松软少少。咖哩汁选咗中辣,微辣带啲暖意,温习晒成个口腔。浓郁嘅香气够哂击中味蕾,食落去够晒满足!再黎个冲绳海盐雪糕球梳打,冰冰冻冻嘅雪糕🍨配上带咸嘅梳打,酸酸甜甜嘅口感,清新提神,真系完美收尾。食物口感多变,店内环境放松,整体嚟讲,系个适合一个人清静食饭、又或者同三五知己嗌嘢食嘅好地方。下次有机会,我一定会再嚟,试吓其他款菜式!👏👀