2021-05-08 410 浏览
疫情好似好返啲,咁就同同事一齊到旺角食下中菜小炒,咁呢一間點心到,其實我之前都去過油麻地嗰間食,覺得啲嘢都ok ,咁今次嚟到呢一間分店就想試下去啲小炒。 咁入面啲間隔我覺得都幾舒適同寬敞,而且啲燈光都足夠, 咁我同同事就叫咗以下小菜:韭菜鴨血: 呢個鴨血係香港都己經有好多地方可以食到, 可以喺度試都要試下, 其實食落佢都幾軟熟同爽滑, 口感其實都唔錯, 有啲似豬紅, 我覺得佢呢個鴨血都唔會話太腥, 順便幫我補補血。不過就size唔算太小和太大。冰鎮咕嚕肉: 呢個菠蘿咕嚕肉係我like嘅餸菜之一,可以試下廚師嘅功力,我覺得呢個餸因為佢煮得真係好好味,因為佢整到個咕嚕肉外脆內軟同埋佢用咗新鮮嘅菠蘿, 菠蘿幾清甜而且不大酸,令到成個餸生色不少。 而最特別嘅地方就係咕嚕肉有時熱熱地,因為佢用咗冰鎮,所以個肉亦都凍凍地,幾得意嘅地方就係佢個外皮都幾脆卜卜, 呢個餸自己個人幾鐘意。飛天通菜煲: 呢個菜煲我覺得炒得都幾有風味,而且個菜亦都幾新鮮,都算炒得幾清下,我自己覺得可以再濃味多少少。黑金流沙包及卡通芋蓉包: 流沙包我覺得都幾好食,因為包裡個流沙都夠熱,而且一咬落去有啲流沙流左出嚟,不過流沙唔算

黑金流沙包及卡通芋蓉包: 流沙包我覺得都幾好食,因為包裡個流沙都夠熱,而且一咬落去有啲流沙流左出嚟,不過流沙唔算太多同要小心熱; 竽蓉包唔算話太甜但有D细個。 不過個公仔有幾得意嘅 ,自己會鍾意黑金流沙多啲。

最後其實我覺得呢一間餐廳啲食物都ok可以,同埋價錢亦都適中,最緊要就係我覺得坐位都寬敞,行過嘅朋友可以試下。