2008-11-04 16 浏览
仲記得第一次黎圓方就係經過呢間野, 問佢食乜, 佢話係湖南+上海+意大利fusion, 卑佢嚇親冇食到. 而家圓方好多間都試過了. 就試呢間啦.星期日七點兩位唔洗等.位幾舒服. 檯與檯距離幾闊下. 裝修modern得黎怪怪地. 夾晒佢係fusion野. d 餐具好靚, 好華麗. 不過把刀勁尖. 見到有d驚.麵包: 有3款. 1款係薄脆. 估唔到o甘好味!! 仲要夠熱! 讚! 有3款醬任搽: 五香牛油, Sour Cream, 豆豉. 估唔到豆豉搽麵包原來係好好食的! 搞到我喪搽. 五香牛油就麻麻地.炸芋頭餅: 幾好. 唔油. 不過芋頭味唔係好夠. 醬太少了.醺魚: 好味. 唔乾. 稍嫌咸左D.獅子頭湯: 個湯好難飲!! 冇味+粉湯. 完全唔知做乜!! 不過個獅子頭好味. 唔鞋, 肉味重.大蝦炒飯: 正! 個飯抄得好好. 乾度arm arm 好. 隻蝦都幾大. 係鐵板燒既蝦.荷葉包雞包糥米: 正!! 好味. 雞滑有雞&荷葉味. 皮又脆. 服務OK啦. 去呢間之前o個晚, 去左PP既Roka 食日本野, 都係兩個人食. 價錢差唔多一樣. 服務感覺上個間好D. 但呢間好味好多. 總結係:

星期日七點兩位唔洗等.

醺魚: 好味. 唔乾. 稍嫌咸左D.

總結係: 可以encore. 最緊要記得唔好再叫獅子頭湯.

P.S. 寫呢篇野途中, 想睇睇佢個official website有冇list個餐牌, 冇但係發現左個website有慶佢一週年既 25% off coupon until 30 April 2009. 激死!!!!! >.<