2022-05-29 310 浏览
話說,我個fd 生日,壽星梗係大曬架啦,即刻問佢想食啲咩,佢諗左幾諗,話之前食過呢間蝦蝦燒,幾ok架。好,當日就嚟左呢度食嘢,原來都幾多人,好彩早幾日前訂左位啫。我哋被安排坐近走廊2人枱既位置,可能我哋比較大份啦,張枱都幾迫同埋比較細。嚟到之後,佢有個爐俾你自己燒既。然後,就可以岀去拎嘢食同埋嘢飲啦。嘢飲唔記得影,但係都係啲大路嘢啦。岀面有牛油多士(呢個幾好食,但記得唔好燒得太耐,因為燒多士好快架)、鮑魚(記得剝左個殼先放上個爐度燒,如果唔係會彈親手架)、生蠔(放啲蒜蓉落去,正啊)、丸類、豆卜、茄子、魚等。嚟到最後,梗係要拎甜品嚟作結啦我拎左芒果、沖繩海鹽同埋港式奶茶雪糕。我覺得沖繩海鹽雪糕最好食,之後到港式奶茶,最後到芒果。總括嚟講,依一餐我覺得好滿足。

嚟到最後,梗係要拎甜品嚟作結啦

總括嚟講,依一餐我覺得好滿足。
2022-05-16
庆祝纪念