2020-04-30 333 浏览
星期四OT完收工😪又未到食饭时间💁🏻‍♀️, 就谂住同朋友饮杯珍珠奶茶顶下肚😊 一场嚟到就当然要叫番一杯招牌顶级焰遇幸福黑糖珍珠真鲜奶先啦🤣, 之后我地再另叫多杯新出嘅红荳芋头鲜奶🥤系制作过程中已经见到d生炒黑糖珍珠颜色炒到好靓, 粒粒都黏住黑糖浆, 晶莹剔透咁, 好想快d饮🙈 顶级焰遇幸福黑糖珍珠真鲜奶🥤店员先将黑糖珍珠挂杯, 再加入鲜奶之后用火枪系面层微微烧过, 令其焦香扑鼻👃🏻😌! 甜甜嘅珍珠份量几多, 黑糖味浓但唔会过甜, 而且口感软糯烟韧弹牙, 鲜奶方面用左家乡出嘅明治牛奶🥛, 口感香滑纯厚, 饮完真系有种幸福嘅感觉!🥰红荳芋头鲜奶🥤红荳每粒都又大又饱满, 味道香甜, 除左食到红荳, 仲有粒粒芋头系入面, 芋头口感软熟微甜, 质感唔会太腍有咬口😋, 鲜奶同样香浓幼滑, 甜度刚好, 味道几夹! 红荳控同芋头控一定唔可以错过呀!!🙈

顶级焰遇幸福黑糖珍珠真鲜奶🥤

红荳芋头鲜奶🥤