2007-09-30
之前成日同朋友出紅磡食糖水,但係食來食去都唔覺得糖水有乜特別, 只係覺得有個地方坐下食下但係自從去過呢間"甜心"之後, 我對甜品既印象完全唔同哂!o係"甜心"一開張果時見佢地理位置無咁理想,都無乜動力入去,但係後尾經過我D fds整力推介,個個都話好好食, 就入左去試下啦.佢地推介我食炖蛋,開始果時我見都係出面有得食既野,都無乜太大期望.但係佢地個個都話我試完之後先知幾好食,惟有試下啦...點知一食, 就覺得係超級好味, D蛋勁香勁滑, 可能係加左D cream,真係食落有種幸福既感覺!!!我個人就覺得連最common既甜品都煮得咁好食,呢間野一定唔簡單!依家都D朋友經常去試新野, 個個都讚!! 個人推介芝麻糊同炖蛋, 真係好好食!P.S. 學生有九折!! 之前出親去食都廿幾三十蚊先出得門口,呢間野我覺得係最抵同最好食!!
但係自從去過呢間"甜心"之後, 我對甜品既印象完全唔同哂!
但係佢地個個都話我試完之後先知幾好食,惟有試下啦...