2022-07-14 22 浏览
疫情之下去唔到日本旅行唯有將啲錢食住omakase先,今日同媽咪去左尖沙咀新開既「彤」食Omakase,品嘗日本食高級刺身壽司,而家經Openrice訂座晚市,用現金付款仲有九折,超值。今日我同媽咪叫左個「迪」Omakase Set,有齊前菜三點、刺身七款、和食一品、壽司八貫、湯同甜品,每人都唔洗$2000,比起其他高級鮨店來講,呢個價位都尚算合理🍣前菜 – 枝豆: 送酒做前菜一流,枝豆味香濃可口😉🍣和食 - 吞拿魚下顎: 吞拿魚下巴好大舊,魚皮燒到好香脆,下巴肉油脂滿滿,非常邪惡😌🍣刺身 - 間白魚: 間白魚魚味比較淡,薄切蘸酸汁食令魚鮮味更加突出,卷住紫蘇花會有股花香味,口感好特別🥰💮🍣北海道白象拔蚌 & 北海道粒貝: 白象拔蚌肉質透亮有彈性,正呀! 粒貝口感爽脆又彈牙,超鮮甜😍

🍣前菜 – 枝豆: 送酒做前菜一流,枝豆味香濃可口😉