2021-10-13
灣仔新開左間burger店叫Boy n Burger,見佢d漢堡包都幾平就幫襯下。餐廳裝修得好美式,連侍應都係外國人。湖水藍色嘅牆磚打卡幾靚。呢度採取自助形式。先比錢再取餐。因為係即叫即製,order完要先等一陣先,不過都好快有得食👍🏻。Fish burger吉列魚柳漢堡除左魚柳重有生菜🥬,生菜切成絲,加上他他醬,味道酸酸地,食落更開胃。魚柳配他他醬味道好夾。餐牌寫呢度嘅牛肉係經過天然海鹽洞熟成及不含抗生素的100%純英國牛肉。食物質素經過嚴格管制,令食客食得健康又放心。👍🏻呢度嘅「吉祥物」係Bobby,梗係要試下佢嘅Bobby burger啦。Bobby burger有雙層牛肉漢堡扒、芝士、生菜🥬、蕃茄、洋蔥🧅和青瓜。牛肉漢堡扒有口感,牛味香濃又有肉汁。配酸青瓜,食落冇咁膩。配自家秘製醬汁同吃更滋味!😋最貴嘅漢堡包都係Bobby Burger$55,個漢堡包都幾大份,份量足,可以話係平靚正!👍🏻另嗌左兩款小食:Skinny Fries幼薯條和Popcorn chicken爆谷雞。Skinny Fries幼薯條即叫即炸,呈金黃色,熱辣辣,正!Popcorn chicken爆谷雞香口又脆
Fish burger吉列魚柳漢堡
Skinny Fries幼薯條
即叫即炸,呈金黃色,熱辣辣,正!
Popcorn chicken爆谷雞香口又脆。
嗌完野食嗌野飲。我嗌左熱Mocha,朋友嗌左橙汁。
Mocha朱古力味較凸出,唔會太甜。橙汁係樽裝,飲唔晒都可以拎走,幾方便😙。
估唔到呢度重有甜品食!有雪米糍或雪糕🍦,重有唔同口味揀。我揀左雲尼拿味雪米糍。