2021-10-29
去唔到泰國旅行🤷♀️食唔到最地道嘅泰國嘢點算好,唯有響香港度度試吓邊間泰國菜夠正宗,今日出咗旺角,心思思又想食泰國嘢,經過呢間係通菜街嘅阿來泰式地道風味,望入去店舖內有啲疑似泰國樣嘅姐姐喺度,我估應該係正宗啦,唔理咁多因為好肚餓,照衝入去,坐低諗到唔洗諗,一定會叫我的必食3寶😋冬陰公湯🥘(小)$78每次食泰國嘢我一定要飲,但真係唔係間間整得好味,呢間我找對了,味道係我想要嘅,香茅,酸味,辣味,係泰國飲到嘅口味,湯料亦超級多,香茅,南疆,乾蔥頭,檸檬葉,香菇,小蕃茄,大蝦足足有三隻,食到嘅材料我全部都食晒,好正😋串燒沙嗲半打 🍢(豬/雞)$78🐷豬肉鬆軟Juicy幾有咬口🐔雞肉我估係雞肶肉,因為都幾嫩滑食沙嗲最緊要梗係嗰醬,濃厚沙嗲香加上食到少少粒粒花生,好味,同埋$78有半打真係好抵食炸蝦餅 🦐$78外皮炸得脆脆,蝦餅爽脆彈牙,份量足太太件,唔會揸流攤,真係性價比超高
冬陰公湯🥘(小)$78
串燒沙嗲半打 🍢(豬/雞)$78
🐷豬肉鬆軟Juicy幾有咬口
🐔雞肉我估係雞肶肉,因為都幾嫩滑
炸蝦餅 🦐$78