1K
2021-04-18 425 浏览
終於終於終於到我食成日喺IG度見到人哋post,Bookmark左成兩個月,因為朋友去咗食,我終於的起心肝去食Afternoon tea $258有鹹點甜點同海鮮,平時冇咁多嘢食種類冇海鮮都要呢個價,而呢個價已經係兩個人嘅價錢絕對抵食扇貝同燒生蠔都有,仲要樣樣都係唔係得個樣平時貴一貴嘅港女下午茶多數又貴而且唔好食但呢個真係抵食仲要係真係唔錯食完表示冇黎錯,唔會後悔甜點入面佢有紅豆椰汁燉蛋白伴北海道紅豆,我真係見到上面有少許嘅金箔,絕不馬虎焦糖燉蛋係鳳梨味,佢唔係剩係得個鳳梨乾係面,個底都有好多鳳梨果肉,勁特別個芝士蛋糕係泰式奶茶味,好似係一個食緊嘅泰式奶茶🤣芒果糯米飯芒果勁甜,但我唔鍾意食佢紫色嘅糯米,所以對呢個普通,但真係似泰國嘅糯米飯仲可以價錢半價要牛角包話明本身呢個牛角包係我嘅主角,當然要加晒佢咁多隻味🤣🤣佢呢間係泰式嘅下午茶,所以啲牛角包都係泰式嘅味道龍蝦湯牛角包 +$28冬陰龍蝦湯牛角包 +$28泰式奶茶牛角包 +$28我覺得牛角包仲要流心呢個價錢來講唔算貴最緊要佢符合晒泰式嘅味道而且牛角包係脆,入面嘅味係確確實實佢嘅味道,冇變質,好特別👍👍👍仲要全部都做咗流心嘅效果啱晒我呢
終於終於終於到我食

Afternoon tea $258
扇貝同燒生蠔都有,仲要樣樣都係唔係得個樣
平時貴一貴嘅港女下午茶多數又貴而且唔好食
但呢個真係抵食仲要係真係唔錯
食完表示冇黎錯,唔會後悔

個芝士蛋糕係泰式奶茶味,好似係一個食緊嘅泰式奶茶🤣

仲可以價錢半價要牛角包
話明本身呢個牛角包係我嘅主角,當然要加晒佢咁多隻味🤣🤣

佢呢間係泰式嘅下午茶,所以啲牛角包都係泰式嘅味道
龍蝦湯牛角包 +$28
冬陰龍蝦湯牛角包 +$28
泰式奶茶牛角包 +$28

我覺得牛角包仲要流心呢個價錢來講唔算貴
最緊要佢符合晒泰式嘅味道

仲要全部都做咗流心嘅效果
啱晒我呢啲又要打卡又要食得好嘅港女😛

白桃芝味特飲 +$25
比我想像中更出色,佢上面芝士奶蓋再加下面係白桃味嘅茶飲。開頭驚佢係好甜嘅白桃味糖水,點知飲落去第一啖飲到好香嘅芝士奶蓋,然後飲落去飲到真係唔甜嘅桃味,以後飲到茶味,你杯野好睇又好飲👍👍👍

笑者風雲 +$25
本身糾結緊飲呢杯定係飲素既咖啡,就問店員兩杯變杯好,店員幫我推介左呢杯話打卡靚,同埋比佢揀一定會揀呢杯🤣
我信咗佢就揀咗呢杯,出嚟又真係幾靚,飲落去芝麻味唔會話好濃,但就飲到latte味,但我覺得係需要攪勻先飲,好睇又好飲👍👍👍

呢個港女下午茶絕對唔貴
好鍾意食牛角包嘅我表示我個包係流心,一定要去食
仲要個環境打卡都係一流
終於明白點解咁多人推介👍👍👍