2019-05-09 149 浏览
響旺角火車站再行過去少少近何文田個邊梭椏道有幾間新嘅食肆,就搵咗呢間食牛排嘅試下。呢度菜式唔多,選擇唔會太困難,店員都好熱心咁介紹下主打嘅Flat Iron、煮嘅方式同埋飲品dirty lemon。落咗單之後第一樣嘢黎係薯條,任添㗎!最鐘意食幼身嘅薯條,因為夠脆👍🏻另外佢有落到少少蒜味加強咗薯條嘅味道,食到唔停。我地叫咗一個餐再加48蚊有藜麥沙律同忌廉蘑菇湯。藜麥沙律嘅酸味好醒胃,係食牛排嘅好開始,菜同蕃茄仔都好新鮮,上面炸嘅係番薯,甜中和咗沙律汁的酸。蘑菇湯,忌廉味較重,如果唔叫飲品都係一個不錯嘅選擇。終極漢堡個造型好勁用刀定住漢堡,唔會側埋一邊,佢仲有提供漢堡嘅袋,等你方便啲拎住食。佢有好多配料,紫洋蔥、芝士、菜、蕃茄仲有最重要嘅漢堡扒,由於個漢堡要有造型企得到,個牛會煮得熟一點,但都唔會好硬,牛味濃郁👍🏻另外個包嘅底同面都有烤過,帶岀麵包嘅香味,呢個漢堡有個特色係佢用芝士來代替漢堡包嘅醬,芝士同牛十分夾,令牛味更濃。最後成餐嘅主角黎啦!客席主廚平鐵牛排Flat Iron係屬於嫩嘅部位,配埋紅酒做慢煮,令牛肉更軟滑,食落牛味濃郁,呢個部位唔多油脂,唔會愈食愈滯嘅感覺。薯仔粒食落卜卜

我地叫咗一個餐再加48蚊有藜麥沙律同忌廉蘑菇湯。

蘑菇湯,忌廉味較重,如果唔叫飲品都係一個不錯嘅選擇。

終極漢堡

最後成餐嘅主角黎啦!客席主廚平鐵牛排
Flat Iron係屬於嫩嘅部位,配埋紅酒做慢煮,令牛肉更軟滑,食落牛味濃郁,呢個部位唔多油脂,唔會愈食愈滯嘅感覺。薯仔粒食落卜卜脆,十分爽口。

飲品就要咗店員介紹嘅dirty lemonade,lemonade嘅酸中和咗食牛排油利嘅感覺,係食扒一個好好嘅結尾,如果仲唔夠可以添少少薯條。
2019-05-02