2022-01-14 99 浏览
難得有幾日假期,決定陪一陪男朋友。男朋友喺中環收工,特登過去接佢,佢就帶咗我為食呢間top blade steak lab vs pppp…個名都幾盞鬼,外面佈置都有特色,我哋揀咗個二人座位。依度嘅座位都坐得幾舒服!我哋兩個人叫咗兩個扒,由於薯條係任食,我哋就叫咗一齊share,依家諗返起真係好抵!我叫咗嘅平鐵牛扒,認真有料到,三成至五成熟左右,味道啱啱好,我自己食嘅時候加咗少少鹽,牛嘅味道更加出!牛肉易入口,好嫩好好味,$160食到呢個質素,算係性價比比較高!我男朋友叫咗西班牙黑毛豬豬羽毛,都真係幾大份㗎!啲肉食落去好林身,唔會太油太銀,好唔錯!我仲叫咗Dirty lemonade添,好好味嘅特調,感覺都幾浪漫😂