2023-12-16 240 浏览
喂喂喂!今次筆者行過一間咁有人情味嘅酒店,腦海裏不覺自動盤旋起《有食有酒有情調》嘅旋律,真係正到爆燈!俾你知, 我地呢度唔洗啲咁懂搞嘅食評,就係道地嘅食物感受。🤤同朋友兩兩相對嘅坐低,第一樣食物已經把我地嘅心射中。黃金炸到啱啱好嘅黑松露薯條,外皮脆卜卜,一咬落去嗰啖熱氣噴噴,彈牙彈牙嘅,啲辣椒醬又正到呢!一定要推介!🔥咬落去半生熟嘅魚子醬蛋三文治,滑溜溜嘅口感,真係搞到你停唔到口。蛋香撲鼻,攪拌得啱啱好,一啲都唔老,一啲都唔生。配飯?冇問題,在下只係單純當佢做小吃嚼嚼都嘆為觀止。當然唔少得我哋嘅甜品。士多啤梨鐽滑得嚟軟綿綿,食落幾乎即溶。啲甜度啱啱好,啲姜汁又恰到好處,暖笠笠嘅感覺直達心坎。👌總括黎講,呢度真係一個美食淨土。唔需要拎大大粒鏡頭嚟揼水水個態度,隨便手機拍兩張,餐桌上嘅美味自然昇華。試完之後,即刻親自感受到啲酒店嘅食物啲「靚絕」。下次有空,又要再嚟光顧!🍲👍