2022-06-02
今日突然之間好想鋸扒,經過呢間牛極,啱晒即刻入去,12點左右仲有位,去到12:30已經滿座。一入嚟要喺部點餐機度買飛先,點咗180g牛肩扒試吓,坐底侍應即刻招呼我去自助區,嗰度飯,湯,沙律同埋蒜蓉,燒汁都係任攞!唔會好似有啲鋸扒餐廳加蒜蓉都要加錢。另外都有檸檬水可以自己斟,不過就有少少忙😂,再攞埋個圍裙返埋位settle好晒之後塊扒就已經上到嚟!用張紙巾蓋住左來上菜,唔驚啲油煙彈到周圍都係,都幾細心👍🏻。打開塊扒唔算大,但食落肉味非常香,而且塊扒好厚好有口感,配住蒜蓉,燒汁同埋飯食,非常有飽足感!另外配上日式牛肉湯,入面勁多牛肉勁足料都係任你舀。另外佢塊鐵板真係好夠熱,我食到最尾塊鐵板都仲可以攞嚟幫手燒熟塊扒,就唔會出現塊扒凍咗唔好食嘅情況,基本上成餐飯塊扒都係熱辣辣!正!
日式牛肉湯,入面勁多牛肉勁足料都係任你舀。