2021-02-22 151 浏览
《魚肉春卷+豬軟骨·酸辣·小窩米線》🍜🌶豬軟骨嘅份量都幾多,起碼有3、4大舊,而且炆到好淋,非常入味,是有誠意之作。魚肉春卷嘅口感比起一般嘅煙韌,口感比較似韓式魚糕,比較少見,外皮有炸過,所以脆脆地,不錯的。酸辣方面,小編嗌咗BB辣,感覺唔太辣,但有肉碎同埋酸菜增加番個香味。米線嘅口感唔錯,唔會淋到一pat pat或太硬。《腩肉+豬大腸+螺旋草·紅薯粉》🐷🐷呢度嘅腩肉真係唔錯,難怪係限量發售,腩肉係預先醃好,帶點麻辣,非常惹味,而且辣味可以減輕腩肉幾肥膩感,推薦👍🏻!豬大腸嘅滷水都係醃得好入味,雖然湯底係濃味,但依然食得出甜甜地嘅滷水味,可見烹煮嘅過程需時而且一啲都唔馬虎。小編第一次食螺旋草,佢嘅口感同味道同海帶接近,索埋啲湯一齊食非常過癮~《涼拌墨魚頭🦑》墨魚頭口感彈牙,份量都幾多,加埋紅油同生蒜一齊食,經典雲南川味,令人回味無窮,性價比都幾高。《炸春卷》估唔到雲南米線舖都可以食到我最鍾意食嘅越式春卷,一份有五件,春卷炸得非常酥脆,餡料亦非常飽滿,滿滿香濃嘅芋泥🥰。

《魚肉春卷+豬軟骨·酸辣·小窩米線》🍜🌶

《腩肉+豬大腸+螺旋草·紅薯粉》🐷🐷