餐厅: Le Paradis Cafe & Restaurant
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
有個做同行既女仔friend特別啱傾😭好朋友帶左我黎尖沙咀既呢間樓上法國菜環境典雅高貴💎座位舒服每一枱都有透明燈光點綴放左工好攰黎呢度咁既環境,傾計都細聲左,淨係想靜靜地享受美食😊餐前麵包唔洗講首先登場既一定係麵包😂兩個人四件,每人share兩塊啱啱好,點上醋同橄欖油酸酸地特別開胃西班牙辣肉腸沙律配柚子蜜醋沙律菜同辣肉腸配搭得幾好,清新既菜中和辣肉腸既鹹香味不過例牌我都係唔鍾意食草🙈白酒牛油汁煮紐西蘭托托蜆好鍾意呢個托托蜆😍牛油味香之餘托托蜆好多隻厚肉😋反而白酒味就冇咁出啦大家鍾意既話仲可以飲少少牛油白酒汁法式龍蝦湯朋友點的龍蝦湯試左一啖,味道濃郁而且又唔會太咸黑松露蘑菇湯香氣撲鼻既黑松露味❤味道冇龍蝦湯咁重,蘑菇粒blend得幾碎飲落好滑又creamy,份量都幾飽青蘋果雪芭清一清口腔既味道就開始食主菜了煎封法國油鴨脾配雜莓汁識食油鴨脾一定係食佢既皮😎除左肉質之外,鴨皮煎得香同脆都好重要架😍加埋雜莓汁既鴨脾,女仔唔洗怕太油太膩啦酸酸甜甜 唔錯法式龍蝦燴意大利飯平時都係男朋友拆肉,而家有個識拆肉既朋友真係好😂龍蝦肉好易起到,蝦肉彈牙,意大利飯係偏向西式既煮法,飯粒微硬喔講過無數咁多次,有
有個做同行既女仔friend特別啱傾😭
好朋友帶左我黎尖沙咀既呢間樓上法國菜
環境典雅高貴💎座位舒服
每一枱都有透明燈光點綴
放左工好攰黎呢度咁既環境,傾計都細聲左,
淨係想靜靜地享受美食😊

餐前麵包
唔洗講首先登場既一定係麵包😂
兩個人四件,每人share兩塊啱啱好,
點上醋同橄欖油酸酸地特別開胃

西班牙辣肉腸沙律配柚子蜜醋
沙律菜同辣肉腸配搭得幾好,
清新既菜中和辣肉腸既鹹香味

反而白酒味就冇咁出啦
大家鍾意既話仲可以飲少少牛油白酒汁

法式龍蝦湯
朋友點的龍蝦湯
試左一啖,味道濃郁而且又唔會太咸

黑松露蘑菇湯
香氣撲鼻既黑松露味❤
味道冇龍蝦湯咁重,蘑菇粒blend得幾碎
飲落好滑又creamy,份量都幾飽

青蘋果雪芭
清一清口腔既味道就開始食主菜了

煎封法國油鴨脾配雜莓汁
識食油鴨脾一定係食佢既皮😎
除左肉質之外,
鴨皮煎得香同脆都好重要架😍
加埋雜莓汁既鴨脾,女仔唔洗怕太油太膩啦
酸酸甜甜 唔錯

法式龍蝦燴意大利飯
平時都係男朋友拆肉,
而家有個識拆肉既朋友真係好😂
龍蝦肉好易起到,蝦肉彈牙,
意大利飯係偏向西式既煮法,飯粒微硬喔

講過無數咁多次,
甜品做ending先係完美既晚餐😋😂

朱古力心太軟伴雪糕
朱古力漿湧出黎既畫面好治癒😙
配雲尼拿味雪糕冷熱交融

法式焦糖燉蛋
creme brulee永遠係甜品既首選😍
蛋味重,不過鋪面的焦糖有點兒太厚
薄身d唔會太甜喔

整體好滿意,環境美食唔錯之餘服務質素好好👍