2017-12-24
呢間餐廳平時lunch 就有~不過又唔想出去同人迫就決定食呢間餐廳~一坐低冇耐就決定叫左個468set好快就黎左個湯有黑松露雜菌忌廉湯呢個湯好香好濃既雜菌味~好好飲第二道菜居然係威靈頓酥皮焗牛柳於是好好奇問職員前菜都未上喎呢道菜好好食~酥皮好香之餘牛柳又嫩滑之前好快就到左第三道菜就係原隻波士頓龍蝦配龍蝦汁意大利飯呢道菜有驚喜~食個時已經覺得好香龍蝦味又有少少辣味之餘唔會搶走龍蝦既味道~特別之處就係原隻龍蝦拆肉黎整個飯~仲可以唔使整到隻手都係~好好食~第四道菜就係聖誕紅莓醬火腿胸片沙律都ok喇~不過整得幾靚都等左一段時間未見迷李安格斯漢堡~於是問職員~當時職員好好奇就了解左一陣~最終就同我地講已經賣曬~我心諗賣曬~就同職員表示今日有d混亂~先上主菜後上前菜~職員表示會轉大漢堡~都冇計~漢堡依舊好食~後來職員連番say sorry~主動提出9折offer俾我地~後來老闆主動同我地say sorry~我將今日情況同老闆講多次~老闆都覺得出奇同由於第一次搞呢d set dinner~所以未能預算~不過呢間餐廳係好食既同有水準~雖然今次有甘既情況出現但都冇令我止步~於是再上甜品就係檸檬tat~檸
一坐低冇耐就決定叫左個468set
呢道菜好好食~酥皮好香之餘牛柳又嫩滑
之前好快就到左第三道菜就係原隻波士頓龍蝦配龍蝦汁意大利飯
第四道菜就係聖誕紅莓醬火腿胸片沙律
都ok喇~不過整得幾靚
於是再上甜品就係檸檬tat~檸檬tat應該係自家製~
檸檬有d酸~不過個tat底就比較鬆~都好好食~
ps : 菜式好特別~好好食
可惜人手唔夠~如要水通常要叫幾次先有