2022-01-20 27 浏览
住係附近,所以今日特登揸車帶屋企人嚟試吓,加上屋企人又想試下食依D墨西哥餐廳,哈哈,附合曬😎😎墨西哥薄餅,因為我哋得兩個人,所以嗌左份黎做前菜,依個應該吾伏啦,不過依一間好食在於佢芝士汁好香,相比起其他餐廳黎講,好好多,一份簡單純粹嘅薄餅,佢嘅汁真係好重要,上面仲有啲青蔥,雜芝士碎,牛油果醬,碎蕃茄粒及酸忌廉,係吾錯!墨西哥玉米餅,一樣都係入面芝士味道好燶,仲有好香既煙燻豬肉係入面,加上洋蔥絲,芝士碎,生菜,牛油果醬,蕃茄粒,酸忌廉,吾會話膩,餅皮好鬆軟,最正🤣 配合埋個汁,我同屋企人一人一個清左🤣🤣最後上份豬手做主菜,佢個墨式香烤豬手好正,表皮烤得啱啱好,入面既豬肉又好嫩,吾會係柴,油脂都烤走曬,吾會覺得肥😳 仲有薯菜阿,沙律菜阿,配埋就perfect池啦😆😆我叫左杯牛油果奶昔,食咁多芝士味同烤嘅嘢,飲番杯牛油果整既奶昔沖淡下陣味,飲落知係新鮮牛油果整出黎,食完豬手膩既感覺都無,nice☺️