2022-07-09
🐮最近對和牛嘅熱愛簡直停不了,所以去左尖沙咀嘅「牛匠石燒」,主打石燒肉CP值高,環境係日式居酒屋設計,闊落舒適,可以慢慢燒慢慢嘆!🙌🏻以親民價就試到高質靚牛,餐牌肉類選擇多,有唔同既石燒定食,想食肉就即刻出發喇!🥩牛匠極上勝盒($468)唔想左揀右揀,一個餐就搞掂晒!肉嘅種類非常豐富,一上桌就已經有強烈嘅視覺衝擊感!包括以下1️⃣0️⃣款:✅日本A4鹿兒島牛肋骨肉油花同肉質融為一體,入口即化令人難忘!✅日本A4鹿兒島牛肩肉肉味濃郁有彈性、肉汁係口入面爆發!✅極上一口牛 ✅安格斯牛小排 ✅鹽燒牛肋骨肉✅嚴選封門柳 ✅厚切特上牛舌 ✅鹽燒薄切牛舌✅精選牛胸腹肉 ✅精選牛五花👍🏻整體牛肉質素相當唔錯,油花非常豐富,簡單燒一燒已經油香滿溢!肉味濃郁,口感嫩滑Juicy,食之前蘸上特製燒汁,就更加滋味無窮!如果你問我邊款最好味,真心覺得每款都值得試呀!🍚溫泉蛋、味素飯、湯($38追加)味素飯大碗又足料,有埋溫泉蛋更和味,推薦大家一定要追加呀!🍜醬油湯稻庭烏冬($48)湯底清澈好飲,配上煙韌彈牙嘅烏冬,口感一流!🥬蒜片、生菜($28追加)食燒肉嘅最佳拍檔,口感更上一層樓!🍹叫左兩款茶都非常出色,簡直媲美手
🙌🏻
🥩
牛匠極上勝盒($468)
包括以下1️⃣0️⃣款:
✅日本A4鹿兒島牛肋骨肉
油花同肉質融為一體,入口即化令人難忘!
✅日本A4鹿兒島牛肩肉
肉味濃郁有彈性、肉汁係口入面爆發!
✅極上一口牛 ✅安格斯牛小排 ✅鹽燒牛肋骨肉
✅嚴選封門柳 ✅厚切特上牛舌 ✅鹽燒薄切牛舌
✅精選牛胸腹肉 ✅精選牛五花
👍🏻
🍚
溫泉蛋、味素飯、湯($38追加)
味素飯大碗又足料,有埋溫泉蛋更和味,推薦大家一定要追加呀!
🍜
醬油湯稻庭烏冬($48)
湯底清澈好飲,配上煙韌彈牙嘅烏冬,口感一流!
🥬
蒜片、生菜($28追加)
食燒肉嘅最佳拍檔,口感更上一層樓!
🍹
叫左兩款茶都非常出色,簡直媲美手搖店!
芝士奶蓋四季春
牛匠彩虹水果茶