帶住小朋友一定要搵一間坐得舒服少少嘅餐廳,今次去左旺角泰屋食泰國嘢。泰式珍寶拼盤$138呢個珍寶拼盤係有小朋友必叫,加上我哋好鍾意食煎炸野,入面有四款,素春卷,蝦餅,魚餅,雞翼。每樣有四件,全部新鮮炸起熱辣辣好正。泰式青檸鮮魚爐烏頭 $178次次去食泰國嘢都要叫個明爐烏頭,其實佢可以揀青檸鮮魚鱸魚或烏頭,魚肉好鮮,成條魚上舖滿配菜與豬肉碎,加上微微酸辣的湯底,好惹味!一路滾住一路食,仲有額外一碗湯底俾你添。冬陰功鮮蝦湯 $88泰國嘢一定要飲返碗冬陰功湯,因為小朋友唔係幾食得辣,所以我叫左小份量,都可以分到兩碗飲。湯不算太辣,但係竟然有香茅和椰汁既濃香味,都見到配料好多,香菇、蕃茄仔、香茅、香菜等等。泰式湯河粉 $28小朋友最鍾意食湯河粉,叫左一碗,份量估唔到甘多,河粉好滑,而我都忍唔住食咗一大碗

泰式珍寶拼盤$138

泰式青檸鮮魚爐烏頭 $178