2023-01-17 306 浏览
今次朋友帶我試新嘢,好有驚喜既一餐!過左個好愉快既晚上😍 有好野要同大家分享😎一坐底師傅就問有無乜野唔食/鍾意食,仲問埋鍾意邊類型煮法多啲,好細心呀冬天必須食白子😍😍😍 前菜就有白子同螺,材料新鮮,食個鮮味已經好夠👍🏻尼份鮟鱇魚肝,我係影我朋友個件既。因為我唔太鍾意紫蘇葉,我嗰件冇咁多花冇咁靚😂😂再尼係刺身第一次食八角魚,薄薄細細一片都充滿油脂香😍係今餐最愛❤️❤️❤️然後見師傅上左個點心蒸籠,無錯,係中式蒸籠❗️一打開原來係松葉蟹燒賣,入面仲有啲日本鮮魚蓉🤤喂呀,咁有創意得唔得架😍 聽講係新菜式尼,創意滿分呀presentation 又靚,蟹味再重d就perfect!刺身仲有我鍾意嘅赤貝同埋好香既煙燻赤目和食既魚唔記得左叫咩名🙈夾住大蔥再配埋柚子胡椒,清香同油脂係口腔入面爆發🤤壽司就唔遂一講喇,材料新鮮就基本值得讚既係每一件既次序鋪排都有細心考慮過👍🏻唔同食材配搭唔同嘅調味,有層次唔會悶😉最後既湯,蛋,生果都唔會交行貨👏🏻今餐食得好開心😚 師傅自帶幽默感,專業得來都可以有講有笑最後師傅知我鍾意海膽,仲拎左雪櫃最貴果板海膽出尼🤤🤤 個種齒頰留香宜家仲回味緊🤤🤤🤤今餐total 食左三款海膽,大

再尼係刺身
第一次食八角魚,薄薄細細一片都充滿油脂香😍
係今餐最愛❤️❤️❤️

然後見師傅上左個點心蒸籠,無錯,係中式蒸籠❗️
一打開原來係松葉蟹燒賣,入面仲有啲日本鮮魚蓉🤤

刺身仲有我鍾意嘅赤貝同埋好香既煙燻赤目

壽司就唔遂一講喇,材料新鮮就基本
值得讚既係每一件既次序鋪排都有細心考慮過👍🏻
唔同食材配搭唔同嘅調味,有層次唔會悶😉

最後既湯,蛋,生果都唔會交行貨👏🏻

今餐食得好開心😚 師傅自帶幽默感,專業得來都可以有講有笑

今餐total 食左三款海膽,大滿足❤️

你以為完喇咩😂 壓軸仲有… 賣個關子先😎 尼種稀有嘅食材,唔係好多人整,估唔到omakase 有得食🤩 你地睇下張相估唔估到係乜嘢嚟?

香港越開越多omakase, 有啲濫竽充數,有啲真係食到幾失望。今晚好有驚喜,無論食材到烹調手法,成餐飯嘅配搭都有心思,氣氛輕鬆開心,我比滿分呀💯 期待下個月同屋企人尼食生日飯👏🏻

2023-01-16