2016-11-25 263 浏览
今次因为朋友生日,朋友又话要食好“西”,我就俾佢带左黎鉄人旨花。平时就真系唔会去呢D Omakase。但鬼叫系好朋友生日,就一次咁多啦!店内有分铁板烧及Omakase区域,而且相隔甚远,吃Omakase的朋友不用担心会被油烟熏到啊!一坐到餐台前,店员便立即奉上热茶,而且细心准备了湿纸巾。一开始当然会奉上前菜,前菜分别系三文鱼鼻骨刺身、三文鱼籽沙律同芥末八爪鱼刺身。比较特别系三文鱼鼻骨刺身,咬落去非常爽脆,有少少酸度。龙虾刺身上台时,触须仲系不停地郁身郁势。虽然有d残忍,但真系吸引!首先咩都唔点食落口先,食落口肉质好丰富,肉眼见虾肉呈奶白半透明状,食落口爽口清甜。沾左少少新鲜芥末,味道再有升华,入口味再丰富d。另外,拆出黎既龙虾肉一d都唔少,足两人份量!原条烧喜知次沾上柠檬汁,虽然鱼不太大,但鱼质鲜嫩,入口juicy,有少少烧烤既味道,好香。薄烧牛肉薄烧牛肉内有薄荷酱,牛肉非常薄而且食落口一d都唔老,另外入面包住既薄荷酱令牛肉味道带带清新感觉。另外,龙虾刺身的龙虾头已经系被滚成新鲜龙虾汤,加上少少菜,鲜甜无比。最后系绿茶红豆奶冻,牛奶布丁唔甜但奶味非常浓郁又软滑。配上抹茶酱及红豆粒,轻松
一坐到餐台前,店员便立即奉上热茶,而且细心准备了湿纸巾。
前菜三小碟
龙虾剌身
喜知次
原条烧喜知次

薄烧牛肉

抹茶红豆奶冻
最后系绿茶红豆奶冻,牛奶布丁唔甜但奶味非常浓郁又软滑。配上抹茶酱及红豆粒,轻松K.O.!
2016-08-08
前菜三小碟