2022-09-09 1464 浏览
朋友介绍嘅呢间omakase 地点都几隐世🤫师傅风趣又好乐意讲解每款食材嘅特别之处 食之余仲学到嘢🤹🏻🥳一开始就系时令嘅花咲蟹🦀 蟹肉好甜 师傅👨🏻‍🍳话呢款蟹最靓系7月食 我哋又好好彩因为佢入到只又大又靓嘅 蟹肉上面加咗超浓郁嘅蟹膏酱 形容唔到个满足感😋之后师傅再整个石桓贝 劲新鲜同爽口鲜甜 🍣仲有令我好难忘嘅鲍鱼同伊势海老 即系龙虾🦞只龙虾好猛 加上虾膏一啖入口超满足鲍鱼系大过我块面嘅千叶黑鲍 咁大只从未见过😨不得不提师傅拿手嘅熟成鱼刺身 熟成嘅刺身肉质会比较实在 越熟成得耐 味道就越浓 真系唔系咁易食得到 呢一餐真系食到饱到上心口 一共18道 甜品都唔可以错过 系咖啡拖肥味嘅雪糕🍨💰价钱$1600一位 👉🏻鮨生贤 湾仔厦门街7-17号百旺都中心2楼A号舖.__________#厨师发办 #石桓贝 #龙虾刺身 #伊势海老 #湾仔日本菜 #拜托了 #日式料理 #隐世小店#omakase #sushi #japanesefood #sashimi #foodporn #sushilovers #foodstagram #japanesecuisine #omakasesushi #s
朋友介绍嘅呢间omakase 地点都几隐世🤫

💰价钱$1600一位

👉🏻鮨生贤
湾仔厦门街7-17号百旺都中心2楼A号舖
__________
#omakase #sushi #japanesefood #sashimi #foodporn #sushilovers #foodstagram #japanesecuisine #omakasesushi #sushitime #yummy #foodphotography #sushiporn #sushichef #seafood #fish #foodpic #japaneserestaurant
#おまかせ #いせえび #うに
__________