2009-03-23
係觀塘返工咁耐,又係apm行過街咁多次,都冇發現過原來頂樓有間打邊爐,仲要係細細鍋一人一鍋,咁得意立刻要試試。於是去睇睇價錢,可能我地食lunch啦又唔係貴喎~五十蚊一個一人火鍋套餐,仲有其他餸可以散叫,過左02:00全單再8折。我地叫左一個一人火鍋餐,好似大x樂咁用隻船一碟過,有幾片五花腩,有三個水晶包,有二條芝士腸等等(睇相啦)~另外再散叫一個花枝片拼豬頸肉,一個炸魚皮,不過唔知係唔係lunck闔係,好多散叫既野都冇,同埋個餐跟一杯汽水。 開頭肚餓睇都冇睇就叫左個沙爹湯底,後尾見到隔離個豬骨好正呀一樣價錢人地湯底有豬骨,枝竹同粟米呀,低好多喎~不過人手方面就麻麻啦,個地方都幾大不過唔係好夠人囉。最後埋隻80幾~嘩好平喎~雖然唔係好好食,不過咁既價錢算係咁啦~~