2018-10-07 533 浏览
我男朋友去完台湾🏝之后一直好想尝反台湾鲁肉饭的味道,看最近介绍该店,于是去食,一开始看到好多人系出面等,之后有个员工就问我地你如果唔想等介唔介意出去坐,我地当然唔介意,我地最初以为系个d系坐门口出面,点知系类似森林系列开放式露台个一种环境🙈,相反如果坐有空调的位就好迫,之后员工送了每人一支大约375ml黑豆浆😗(坐出面先有),出面唔会太热,可以放心。我地叫左主菜鲁肉饭,同埋2碟配菜,今次该店的鲁肉饭同台湾相比系最相似,食完好想再食的感觉,半流心的蛋有点太冻,肉切得精致,一口牛的足感,有埋酸菜配饭食👍,只于盐酥鸡开头食几好食,食食下就很厌倦,落蒜头太多,令到有反感情况,炸甜辣其实唔知咩泥,所以圈左尝下,食落去又好似鱼豆腐,不过好健康,好开胃,不过炸得太硬有点失色,同样问题蒜头太多,食唔到甜味😣

2018-09-24
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 炸甜不辣