GREEN

2014-01-17 4811 浏览
滿心歡喜去食afternoon tea, 點知中左個大伏我認為食afternoon tea有3樣野好緊要:食物賣相(精緻) 味道 環境認真,頭兩樣都差到不得了$388兩位, 要加一, 埋單$427 以3層英式下午茶黎講, 價錢差不多啦, 但食物質素絕對不值!!一入到去,環境尚算ok,都幾開揚同舒服服務人員服務都還可以,唔算特別殷勤,但都可接受望見隔黎台d tea set,發覺好似唔對路喎,勁細座,又用白色塑膠架,睇落好似好廉價咁但係都照嗌啦,都黎到咯我同友人嗌左個tea set同兩杯咖啡(mocha & latte)杯咖啡一黎到,我同朋友都呆一呆杯面好似想拉花但係又失敗左咁, 有一pat foam, 但係上面又有d若隱若現既花紋(?!)算啦,唔緊要,等個tea set有一碟咸點同一座甜品冷靜d望下d食物,我同我朋友真係呆左。。。點解d野食咁醜樣?!賣相個士多啤梨卷想點?咁醜樣既?隔黎個朱古力蛋糕有滴果膠滴緊落黎?d蛋糕切到"岩岩慚慚"頂層個白朱古力包士多啤梨上面d糖珠一個得3粒, 另一個有6粒仲要瀋得好醜樣, 係咪整得咁hea?d咸點個賣相係ok既, 但係食落又知中伏啦味道最上果個,
滿心歡喜去食afternoon tea, 點知中左個大伏
認真,頭兩樣都差到不得了

$388兩位, 要加一, 埋單$427

一入到去,環境尚算ok,都幾開揚同舒服
服務人員服務都還可以,唔算特別殷勤,但都可接受

但係都照嗌啦,都黎到咯
杯咖啡一黎到,我同朋友都呆一呆

算啦,唔緊要,等個tea set
有一碟咸點同一座甜品

賣相
個士多啤梨卷想點?咁醜樣既?
隔黎個朱古力蛋糕有滴果膠滴緊落黎?
d蛋糕切到"岩岩慚慚"
頂層個白朱古力包士多啤梨上面d糖珠
一個得3粒, 另一個有6粒
仲要瀋得好醜樣, 係咪整得咁hea?

d咸點個賣相係ok既, 但係食落又知中伏啦

最上果個, d蝦腥既, 個底有塊包, 一食落就知唔新鮮
之後係肉鬆包, 個包又係好似隔夜咁
對落個salmon同多士係ok既, 幾香, 唯一一個滿意的食物
scone完全冇牛油香味, 又硬

跟住到甜品
基本上全部都唔合格, 但我揀重點黎講
最頂層果兩塊曲奇, 食落一口粉, 冇牛油香, 唔脆, 只係兩塊帶甜味既餅乾, 認真食唔入口
一個要成$430既TEA SET竟然比呢D質素既食物我食, 我真係唔敢相信

第二層的士多啤梨瑞士卷, D忌廉完全冇奶香味, 毫無CREAMY的感覺, 淡謬謬既

最底層的芒果MOUSSE, 其實味道OK, 有D雲呢拿籽係入面,奶味幾香,但係佢仲係水狀架喎?!一攤未凝固的MOUSSE黎架喎,其實有冇雪過?或者有冇落魚膠?

仲有一個綠茶MOUSSE, 呢個就實的的, 一擺入口,澀既,綠茶味太濃,苦既

心情真係由天堂跌到落谷底
我同友人巳經唔係特別咀刁既人,但真係好少會覺得D野難食到擺唔到入口
夠膽收$430但D食物竟然如此質素
我同友人一致認為上次一齊食既LE SALON(O係銅鑼灣)好得多
食物唔算頂級,但起碼收費合理(298加一)
對比起今次真係食到一肚氣
絕對冇下次,BLACKLIST!
2014-01-16