2008-05-16 8 浏览
有晚放工約咗老豆媽咪同男友响尖沙咀食飯. 媽咪無厘頭地話要試呢間嘢, 話蔡瀾食過,話好食喎. 咁上到去都好早,無乜人,唔駛等位. 叫嘢食之際, d所為Waiter就面黑黑咁問, "食咩呀?". 之後我地一家4口叫嘢食, 嗰Waiter就話, "你地遂個遂個叫喇, 我点寫呀.". 我當然係呆咗啦. 之後再叫個, 落完單, 乜都無講,佢就閃咗. 差差差. d嘢食到咗, 就求求其其咁掉低, 走咗去. 全程我地食野佢地d所為Waiter就啤啤吓, 得閒就望住我地張枱細聲講大聲笑. 都唔知有咩咁好笑. 差唔多食完, 我阿媽話要甜品, 点咗個唔知咩糕. 嚟到我地唔知係乜, 多口問句, "咩嚟, 送架?".個 Waiter就話, "咩呀? 你講咩呀, 你地自已叫o架嘛." 之後我地話,"哦, 但係我叫咗兩客, 係咪重有1個未來呀?" 個 Waiter又話, "咩呀?呢度咪兩客囉, 点呀?" 我當然又呆咗啦. 我地又点知一隻細碟兩件細到見唔到嘅嘢就係兩客. 駛唔駛咁惡呀? 我地依家乞你嘅咩. 之後叫咗紫糯米, d Waiter 又細聲講大聲笑, 都唔知有無加料添呀. 總之服務態度就係10個差喇...

總之服務態度就係10個差喇...... 請各位以後唔好因為蔡瀾就亂去試. 激死咗都唔知咩事呀!!