2018-03-20 231 浏览
观塘系其中一个工厂大厦的集中地,亦系美食天堂! 今次同朋友揾到间环境舒适,食物美味的餐厅! *虽然餐厅系楼上舖,但系招牌及指示都清晰易明,跟住指引就可以揾到餐厅,我同朋友都系路痴,但系跟足指引行 ,系地铁站一出唔洗10分钟就上到餐厅*店内环境舒适,十分宽敞,而且座位多之余,台桌分布距离适中,适合大班朋友一齐去聚会的圣地! 室内的摆设和壁画也令人望落十分舒服和吸睛,可见餐厅设计落足心机!*有“选择困难症”嘅我地,见到咁多美食心大心细,餐厅员工见到我地咁苦恼,就好有耐心咁向我地一一介绍餐厅的特色菜式同埋选择,最后,我地拣左$218蚊每位 任食! *前菜方面沙律菜十分新鲜,仲有搅拌好的芝士螺丝粉和凉拌青瓜,食主菜前夹碟前菜食下,非常开胃,回味无穷!*黑椒烧汁* 红酒烧汁*餐厅职员非常专业,烧牛肉任食,要几多份量,佢地都会切得靓靓咁上碟,简直系酒店级待遇!主菜方面,每日嘅主菜都会唔同,入座后餐厅职员都会话俾我地知今晚嘅主菜系边两款,今日嘅主菜有烧牛肉和德国烧猪手!牛肉可以随时任添, 但系德国烧猪手需要添嘅时候就需要同餐厅职员落单,即叫即烹,猪手唔会冻晒,上台果阵系岩岩出炉嘅状态!*德国烧猪手*

忌廉汤配前菜

沙律前菜

*前菜方面

黑椒烧汁牛肉

*黑椒烧汁
红酒烧汁牛肉

* 红酒烧汁

今日嘅主菜有烧牛肉和德国烧猪手!
猪手唔会冻晒,上台果阵系岩岩出炉嘅状态!
德国烧猪手

*德国烧猪手
薯菜
*薯菜都系任添,都需要同餐厅职员落单
上台的薯条香脆可口,仲系热辣辣,口感极佳!
生蚝
餐厅的优惠好抵!用优惠价+$10 一只生蚝,即叫即开,好鲜甜,d蚝又Creamy,爱蚝人士必试!

特色甜品
*甜品都系任食! 每碟甜品都制作用心,摆设及造型设计都别树一格,睇得又食得!

桌球台,任玩,食饱饱仲可以一展球技,做下运动。
唔洗去PartyRoom都可以玩到的飞镖机,又想食高质晚餐,又想同朋友有饭后娱乐,呢间餐厅俾到我惊喜! 有得玩有得食,一条龙服务,饭后唔洗花时间转场去玩,真系好方便,帮我同朋友们减省了很多不便之处! 赞!
用餐时段
忌廉汤配前菜