2021-05-20
呢一日朋友收工約飯聚,佢話佢公司附近有間新開,以狗狗為主題嘅火鍋餐廳,雖然唔係可以帶寵物入去嘅餐廳,但用狗狗做主題咁得意,都幾特別。一入餐廳我哋就選擇左呢個$238嘅雞煲火鍋套餐,有齊刺身、雞煲同唔同嘅火鍋配料。跟住雞煲都好快出場,有別於平時食嘅雞煲,通常一埋枱就食得。呢度嘅雞煲就用生雞件,需要客人自己炒一陣,但估唔到嘅係咁樣令到雞件更加滑,吸收晒啲醬料嘅香味。食飽咗雞煲就好快轉做火鍋,值得一讚嘅係呢度嘅湯底同平時嘅火鍋湯底唔同,好清甜嘅蔬菜味,一啲都唔會有味精嘅感覺,差啲想飲返碗。西班牙黑豚肉好有咬口,肉味香濃。海鮮拼盤有好款嘅時令海鮮,都幾豐富,我比較鍾意海蝦同埋蠔,好鮮味之餘,吸收左湯底嘅清甜,食落好夾。鴨血嘅味道都唔錯,非常嫩滑。蔬菜盤嘅份量都幾多,而且食落都新鮮。至於響鈴都幾特別,平時多數食係普通嘅響鈴,呢度嘅響鈴就有紫菜夾層。最後食埋餃子同手打丸,餃子粟米餃同鮮蝦雲吞,皮薄多汁,食到我哋個個舔舔脷,捧住個肚走,估唔到朋友冇介紹錯,抵讚!
西班牙黑豚肉好有咬口,肉味香濃。
鴨血嘅味道都唔錯,非常嫩滑。
蔬菜盤嘅份量都幾多,而且食落都新鮮。